Окупираната от Русия ядрена централа Запорожие в Украйна отново загуби връзка

...
Окупираната от Русия ядрена централа Запорожие в Украйна отново загуби връзка
Коментари Харесай

Киев: Запорожката АЕЦ е преминала към резервно захранване

Окупираната от Русия нуклеарна централа Запорожие в Украйна отново загуби връзка с последния останал главен външен електропровод през нощта и беше превключена на аварийна линия, заяви държавната компания за произвеждане на електрическа енергия Energoatom в четвъртък.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11413
Енергоатом каза, че най-голямата атомна електроцентрала в Европа е на ръба на спиране, защото аварийна линия има по-малко от половината мощ на мощността на основния електропровод.

" Такъв режим е сложен за реакторната централа, продължителността му е лимитирана от плана и може да докара до щета на главното съоръжение на енергийния блок ", сподели Енергоатом в Telegram.

Запорожката централа с шестте си реактора се управлява от съветските военни от първите дни на нахлуването на Москва през февруари 2022 година

Той се трансформира в една от фокусните точки на спора, като и двете страни се упрекват взаимно за обстрела към мястото. Международната организация за атомна сила (МААЕ) се пробва да сътвори механизъм за сигурност за попречване на произшествия.

Нито един от шестте реактора на централата не създава електричество.

Отделно, конфигурираната от Русия администрация на станцията сподели, че реактор номер 4 е бил изместен от " парещ " към " леден " режим на прекъсване заради признаци на приключване на пара.

Единият от шестте реактора би трябвало да бъде в режим на " топло прекъсване ", с цел да създава пара за личните потребности на централата.

" Персоналът на завода откри признаци на течове в тръбната секция на парогенератор № 3 ", оповестиха от администрацията в Telegram. " За облекчаване на потребностите от пара на Запорожката АЕЦ се обмисля превеждането на енергоблок №6 в положение на " топло прекъсване ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР